Vijesti Društvo Dom zdravlja: Dijagnostičke i usluge medicinskih službi od sada dostupnije

Dom zdravlja: Dijagnostičke i usluge medicinskih službi od sada dostupnije

0

Menadžment Doma zdravlja Derventa obaveštava javnost da su od 15. aprila dostupnije dijagnostičke usluge, kao i usluge laboratorijske, radiološke i službe porodične medicine.

Pacijentima su dostupni i komercijalni specijalistički pregledi i konsultacije iz više oblasti, napominju.

Izmjene su uvedene kako bi svakom pacijentu bila omogućena bolja dostupnost zdravstvene zaštite, kao i kvalitetno praćenje zdravlja.

Takođe, kao komercijalne usluge u Domu zdravlja Derventa dostupne su svakog drugog ponedjeljka usluge specijaliste dermatovenerologa, interniste kardiologa, specijaliste otorinolaringologa, specijaliste endokrinologa, specijaliste nuklearne medicine (bolesti štitne žlijezde), specijaliste neurologa, vaskularnog hirurga, ortopeda i specijaliste interventnog kardiologa iz Univerzitetsko kliničkog centra RS u Banjaluci, ističu u Domu zdravlja.

Sve informacije o radu konsultanata i njihove dolaske kao i termini za njihove usluge dostupne su na brojeve telefona 053/331-023 i 065/716-690 ili u timovima porodične medicine.

Novina je i dvokratno radno vrijeme službi. Tako će Porodična medicina i Stomatologija svoje usluge pružati u prvoj smjeni radnim danima od 7 do 14 časova, te u drugoj od 14 do 20 časova. Jedan tim porodične medicine radiće subotom od 8 do 14 časova, a dok će usluge stomatologije moći da se dobiju od 7 do 14 časova.

Služba za radiološku i ultrazvučnu dijagnostiku radiće radnim danima i subotom od 7 do 14 časova, a terenske ambulante neće raditi subotom.

APEL

Menadžment takođe podsjeća da je Dom zdravlja trajno opredjeljen za kvalitetno pružanje zdravstvenih usluga, vodeći računa o zdravlju pacijenata.

Stoga, odgovorno tvrdimo da svi medicinski radnici vođeni Hipokratovom zakletvom pružaju zdravstvenu pomoć i odgovore na zahtjeve pacijenata, odnosno korisnika zdravstvenih usluga, u skladu sa propisima koji regulišu cijelokupni zdravstveni sistem. Svi radnici Doma zdravlja ulažu maksimalne napore da prevaziđu eventualne poteškoće koje nastaju da bi pacijentima pružili potrebne usluge, naglašavaju.

Takođe, navode da neodgovorne i neargumentovane objave pojedinaca na društvenim mrežama, kao i verbalni napadi na radnike koji ugrožavaju njihovo dostojanstvo, a mogu dovesti u opasnost i zdravlje ostalih pacijenta.

Apelujemo na sve korisnike naših usluga, kao i na sve građane Dervente, da imaju razumijevanja, poručuju iz Doma zdravlja.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here