Vijesti Privreda Džombić otvorio Sajam male privrede i turizma

Džombić otvorio Sajam male privrede i turizma

0

Vlada Republike Srpske podržava održavanje privrednih sajmova, jer time šalje poruku koliko je privreda Srpske konkurentna, ne samo na domaćem, već i na stranom tržištu, izjavio je u Derventi premijer Aleksandar Džombić.

Dzombic otvorio Sajam male privrede i turizma

“Republika Srpska može da se pohvali preduzećima koja imaju visokokvalitetne proizvode, ali naravno treba svake godine raditi na unapređenju kvaliteta”, poručio je premijer Srpske u Derventi, gdje je danas otvorio Šesti sajam male privrede i turizma.

Džombić je naglasio da Vlada na tim poslovima stoji na raspolaganju preduzećima i da će im biti partner.

“Vlada Srpske pokrenula je niz projekata – od podrške za obezbjeđenje kapitala, kroz subvencije i razne vidove donacija, kao i kroz kredite Investiciono-razvojne banke, s ciljem da se pomogne privredi Republike Srpske. Želja nam je da napravimo bolji privredni ambijent kako bi naša privreda pravila bolje rezultate i bila konkurentnija”, istakao je Džombić.

Pod pokroviteljstvom Vlade RS u Derventi je u popodnevnim časovima otvoren Šesti sajam male privrede i turizma na kome izlaže više od sto preduzeća iz BiH, Slovenije, Hrvatske i Srbije, a svoje proizvode izložilo je i nekoliko preduzeća iz Austrije i Njemačke.

Sajam se održava na 3.200 metara kvadratnih u Sportskoj dvorani, a traje tri dana.

Izvor: SRNA – Nezavisne novine

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here