Vijesti Sport Drittenpreis pred “skautima” Akademije F1

Drittenpreis pred “skautima” Akademije F1

0

Četrnaestogodišnjeg Dervenćanina Marka Dritenprajsa (Marco Drittenpreis) naredne sedmice očekuje učešće na prvom izdanju “Champions of the Future Academy” koja će se održati u Abu Dabiju (Abu Dhabi) na stazi Al Forsan.

Naime, u organizaciji kompanije RGMMC, specijalizovanje za promociju i organizaciju karting trka, u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata okupiće se mladi i talentovani vozači koji će imati priliku da pokažu svoje vozačke vještine predstavnicima Akademije F1, ali i Gvenu Lagruu (Gwen Lagrue), šefu juniorskog programa F1 tima Mercedes AMG Petronas.

Kako je jedan od ciljeva takmičenja da povežu karting i Akademiju F1, vozači koji pokažu najviše dobiće priliku da nastupe za podmlatke timova najprestižnijeg motosport takmičenja.

Marko je ljetos nastupao u šampionatu Centralno evropske karting zone, te učestvovao u brojnim drugim trkama i odvezao nebrojene krugove na treninzima koje je vozio na stazama u regioni, ali i u Italiji, Austriji, Sloveniji, Francuskoj…

Marko će u Abu Dabiju nastupiti u novoj opremi i posebno brendiranoj kacigi, a u njegovoj kategoriji će se takmičiti 36 vozača.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here