Vijesti Sport Drugu godinu za redom nas očekuje ulična trke povodom 19. aprila –...

Drugu godinu za redom nas očekuje ulična trke povodom 19. aprila – VIDEO

0

Prošle godine obnovljena je tradicija uličnih trka u Derventi koje su se održavale 19. aprila, na dan oslobođenja Dervente u Drugom svjetskom ratu. Pripreme za ovogodišnje izdanje se privodi kraju, ističe predsjednik Atletskog kluba „Derventa“ Dalibor Vrhovac.

Lane je trčalo oko 500 takmičara, a učesnici su pristigli iz Srbije, Crne Gore i BiH, dok se ove godine očekuje da taj broj bude daleko veći.

Imamo dosta prijava iz Srbije, iz Hrvatske, najave iz Zaprešića, kao i iz Podgorce. Najlakše je onaj dan kad je trka, a prije toga je potrebno da se obezbijede nagrade takmičarma, smješta i hrana, medalje, diplome i slično. Tehničke stvari koje oduzmu dosta i vremena i sredstava, rekao je Vrhovac gostujući na TV K3.

Nadam se da će privrednici i Gradska uprava da podrže organizaciju trke, kako je to bilo prošle godine, ističe Vrhovac.

Gradska uprava je i ove, kao i prošle godine, generalni pokravitelj. I stvarno imamo veliku podršku od grada Dervente, a bez podrške državnih i gradskih institucija se ne mogu organizovati veći događaji. Turistička organizacija Dervente je aktivna u svim dešavanjima u Derventi i oni su nam partneri u organizaciji trke, kaže Vrhovac.

Otvaranje programa trke je predviđeno u 16 časova, a nakan ceremonije počinju trke u kojima će prvo nastupiti najmlađi.

Ujedno pozivam ovom prilikom sve cicibane da nam se pridruže i da trče zajedno sa svojim vršnjacima iz vrtića Trol i Bambi, te Srećica iz Broda. Bude to lijepa trka sa 100-200 djece mlađeg uzrasta dođu i svi koji prođu kroz cilj dobiju neke slatkiše i poklone. Pobjednici svih kategorija dobijaju, diplome i pehare i majice. I ove godine trka ima humanitarni karakter i sva sredstva koja se skupe od kotizacije doniramo u državljenju Sunce iz Dervente, naglašava Vrhovac.

Vrhovac je 2022. godine osnovao Atletski klub Derventa.

– Imamo dosta talenata. Najveći je od svih svakako Teodora Milević koja je postala seniorska prvaknja Republike Srpske ove godine, a u Belgradu u dvorani je prošle godine bila i mlađa juniorska prvaknja i na 300 metara i osvajačica juniorskih medalja. Tu su i mali Borko Topić, Rasko Miladinović, Jovana Miladinović, otkriva Vrhovac mlade atletske nade.

Prošle godine su pokrenuli i akciju izgradnje poligona, uz podršku Gradske uprave, Omladinske banke, te sponzora.

– Počeli smo praviti atletski poligon. Uradili smo teren za bacanje kugle, izbetonirali dasku za bacanje kugle, kao i jamu za skok u dalj. Građevinska firma “Kulaga Kop” kopao sve zemljane radove, a najveći teret tih terena je podnio Ljubiša Topić i njegova firma “Top inženjering”, naglašava Vrhovac.

On je istakao da zajedno sa Turističkom organizacijom planiramo organizaciju ulične trke na 10 km na jesen.

TV K3

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here