Vijesti Magazin Dušan i Anja – prvi derventski licencirani fitnes instruktori

Dušan i Anja – prvi derventski licencirani fitnes instruktori

0

Na zadovoljstvo ljubitelja zdravog života, u Derventi postoji veliki broj sportskih kolektiva i pojedinaca koji pružaju različite oblike treninga i rekreacije, a upravo zbog toga radi se na sve kvalitetniji i bolji način.

U prilog tome govori i to da će uskoro postojeći i novi korisnici derventskog Fitnes centra moći trenirati sa licenciranim instruktorima Dušanom Marićem i Anjom Petrović. Zajedničkim snagama u Sportskoj dvorani već neko vrijeme uspješno vode ženske fitnes sekcije, a na ovaj korak odlučili su se jer smatraju da je konstantno učenje neophodno da bi se ostvario napredak.

Dušan je fudbaler Tekstilac Korta i bivši uspješni karatista, a fitnesom bavi već tri godine. Kada se pojavila mogućnost za sticanje međunarodne licence u BiH, dileme nije bilo.

Sa ovom licencom možemo raditi bilo gdje u Evropi, ali je najveća vrijednost to što smo zaista mnogo toga naučili o fitnesu. Pripremali smo se duži period, dok je samo licenciranje trajalo sedam dana, a radilo se o poprilično teškom teoretskom i fizičkom ispitu. Naučili smo mnogo toga o tjelu i ishrani, kvalitetnim metodama rada u teretani i pravilnom izvođenju vježbi, opisuje Marić, dodajući da su isto licenciranje prošli i brojni iskusni treneri i sportisti.

Već od narednog ciklusa polaznice će tako ispunjavati detaljan upitnik o njihovim dosadašnjim navikama, radu, vježbanju i ishrani, tako da će se na osnovu toga formirati plan treniranja i ishrane, što će dovesti do mnogo boljih i bržih rezultata u sticanju kondicije.

S druge strane, Anja Petrović, diplomirani psiholog, fitnesom se bavi nekoliko godina, takođe je prezadovoljna ostvarenim usavršavanjem.

Nezaboravno iskustvo, nezaboravna ekipa i energija kojom su zračili, vrhunski trener i pripreme na zavidnom nivou. Sve ukupno rezultovalo je sa mnogo usvojenog kvalitetnog znanja, te elana i podstreka za dalje usavršavanje i pomoć svima koji žele da izgrade sebi bolji, kvalitetniji i zdraviji život, istakla je mlada fitnes instruktorka.

I jedno i drugo uskoro očekuju dalja usavršavanja, na jednom mnogo višem nivou nego do sada.

B. N. – Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here