Vijesti Društvo Epidemija uticala na aktivnosti derventskih ribolovaca

Epidemija uticala na aktivnosti derventskih ribolovaca

0

Sportsko-ribolovno društvo „Ukrina“ Derventa održalo je juče Godišnju skupštinu na kojoj su razmatrani i usvojeni izvještaji o radu i finansijskom poslovanju u protekloj godini, te izvještaji o radu ribočuvarske službe i takmičarske komisije.

U izvještaju o radu društva navedeno je nezadovoljstvo radom pojedinih sekcija, zatim pojavom nezakonite eksploatacije šljunka iz korita rijeke Ukrine, kao i ograđivanjem zemljišta do same obale čime je spriječeno kretanje ribolovaca i ribočuvara. Ukazano je i na pojavu ostavljanja smeća od strane ribolovaca iako su postavljene table da se to ne čini.

Usvojen je i plan rada i takmičenja za 2021. godinu, kojim je planirano organizovanje akcija čišćenja i održavanja obale, korita i prilaznih puteva rijeka Ukrine i Save.

Predsjednik Upravnog odbora SRD „Ukrina“ Nikola Strinić je rekao da je zbog pandemije korona virusom prethodna godina bila teška za društvo te da nisu realizovane mnogobrojne aktivnosti. On je istakao da su takmičarska druženja primarna u aktivnostima društva ali da je zbog trenutne situacije održana samo tradicionalna „Somijada“ na rijeci Savi. Tročlana ekipa društva je, na poziv SRD „Ukrinski cvijet“ iz Prnjavora, učestvovala na „Štukijadi“ i na lovu ribe udicom na plovak na jezeru u Trnu na poziv Saveza sportskih ribolovaca Republike Srpske.

Takođe, nismo proveli ni mnoštvo drugih planiranih aktivnosti, a tu je problem što mnogi naši članovi, zbog zatvorenih granica, nisu obnovili članarinu. To je jedan od glavnih razloga što ove godine društvo broji oko 100 članova manje. Svaka godina je sve teža, starosna populacija među ribolovcima je pretežno preko 65 godina pa se samim tim i mortalitet povećava, rekao je Strinić i naglasio da je u društvu šest članova do 14 godina, 143 člana u starosnoj grupi od 18 do 65 godina, a 139 članova starosti preko 65 godina.

U ime Saveza sportskih ribolovaca Republike Srpske Skupštini je prisustvovao Zdravko Ostojić koji je istakao da je rad SRD „Ukrina“ dobar te pohvalio rad rukovodstva, ribočuvara i svih drugih koji doprinose zaštiti i očuvanju prirodnih ljepota rijeke Ukrine i Save.

– Možete očekivati i veću podršku Saveza nego što je bilo do sada. Primijetio sam iz izvještaja da ste ispoštovali i platili obaveze koje imate. Kad je u pitanju angažovanje volontera ribočuvara, on mora da položi ispit i dobije značku, naglasio je Ostojić.

Dodijeljeno je više zahvalnica za doprinos razvoju sportskog ribolova i aktivnosti društva u protekloj godini.

derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here