Vijesti Najave i obavještenja Etno izložba „Šarani derventski priglavci“

Etno izložba „Šarani derventski priglavci“

1

U organizaciji Javne ustanove „Turistička organizacija opštine Derventa“ u četvrtak (19.03.2015) u 18 časova u prostorijama JU Narodna biblioteka „Branko Radičević“ biće održana etno izložba „Šarani derventski priglavci“.

Layout 1

Organizator izložbe, direktor „Turističke organizacije opštine Derventa“ Damir Kljajić rekao je da je cilj izložbe da se široj javnosti prikažu derventski motivi koji su pleteni na priglavcima u prošlosti.

Sarani derventski priglavci  (2)

– Na izložbi će biti prikazano oko stotinu priglavaka na kojim su prikazani razni starinski motivi – šare, a izložba je pripremljena u saradnji sa mještankama derventskih sela, dodao je Kljajić.

On je naglasio da su oko 80 priglavaka izvorni derventski, a ostali su iz drugih krajeva ili su na njima motvi koji nisu korišćeni u prošlosti.

Turistička organizacija opštine Derventa

PODIJELI

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here