Vijesti Kultura i obrazovanje Fotografijom ovjekovječili sjajne trenutke: Otvorena izložba “Pazi trenutak” – FOTO

Fotografijom ovjekovječili sjajne trenutke: Otvorena izložba “Pazi trenutak” – FOTO

0

Na Trgu oslobođenja danas je otvorena izložba fotografija pod nazivom “Pazi trenutak” na kojoj je svoje radove predstavilo osam autora “Zipa photo agency”, prve private foto-agencije u Republici Srpskoj.

Izložbom su obuhvaćene 44 fotografije nastale radom osam autora ove agencije.

– U pitanju su fotografije različite tematike sa događaja koje popratili kroz naš rad. Osmog avgusta u Banjaluci smo održali prvu izložbu i želimo ovom prilikom da se zahvalimo opštini Derventi na domaćinstvu, načelniku Simiću i poslanku Žuniću, kao i Centru za kulturu, jer su nas odmah pozvali ovdje, rekao je Borislav Ždrnja, jedan od autora, dodajući da teže da njihove izložbe budu na otvorenom i tako dostupnije ljudima.

Inače, Zipa agencija je prva privatna fotografska agencija nastala sa ciljem da afirmiše rad nekolicine banjalučkih fotografija, da zaštiti njihova autorska prava i da fotografije iz Banjaluke i okoline budu prezentovane adekvatno u svijetu.

Nakon otvaranja, tokom naredna dva dana zainteresovani će moći fotografije pogledati u Maloj sali Centra za kulturu.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here