Vijesti Sport FS RS: Subiću kandidatura za najboljeg fudbalskog radnika

FS RS: Subiću kandidatura za najboljeg fudbalskog radnika

0

Manifestacija Fudbalskog saveza Republike Srpske i “Sportskog žurnala” Dan fudbala biće održana 18. februara, a žiri kojem je predsjedavao novinar i publicista Tomo Marić nominovao je kandidate u pet kategorija.

Drugu godinu u nizu FK “Tekstilac” ima kandidata konkurenciji za najboljeg fubalskog radnika, odnosno priznanje „Ilija Pantelić“. Nakon Save Ružojčića, ta čast je pripala Miloradu Subiću. Pored njega, kandidati su Slobodan Đorđić (Bijeljina) i Goran Kosorić (Pale).

Žiri FS RS

Subić je u u derventskom prvoligašu, što kao fudbaler, što kao funkcioner, duže od 36 godina, tačnije od 1983. Ratne 1993. godine bio je jedan od sportskih radnika koji je učestvovao u obnavljanju rada kluba, a i prije nego je okačio kopačke “o klin”, obavljao je razliite funkcije u klupskim strukturama, od člana uprave do sportskog direktora.

Godina 2004. bila je naročito važna za ličnu biografiju jer je tada proglašen za najboljeg sportskog radnika Dervente, a pripala mu je i plaketa tadašnjeg PFS Doboj za jubilarnih 10 godina fudbalskog rada.

Takođe, obavljao je i funkcije člana Izvršnog odbora POR Doboj i GFS Doboj, a u dva mandata i člana Skupštine Fudbalskog saveza Republike Srpske. Pored navedenog, dugogodišnji je fudbalski delegat.

Inače, za najboljeg fudbalera Srpske i nagradu “Velimir Sombolac” tokom 2019. godine predloženi su Velibor Đurić (Radnik, Bijeljina), Stojan Vranješ (Borac, Banjaluka) i Jovo Lukić (Krupa).

Priznanje za najboljeg mladog igrača nosi ime “Srđan Kačar” i za nju su predloženi Jovan Bokić (Leotar), Nikola Turanjanin (Borac, Banjaluka) i Vladimir Bradonjić (Radnik).

U konkurenciji za najboljeg trenera i nagradu “Ilija Miljuš” našli su se Mladen Žižović (Radnik), Branislav Krunić (Borac) i Zoran Ćurguz (Željezničar Sport tim), dok će priznanje za najboljeg sudiju od ove godine nosiće ime po Ratku Kragulju i za nju su predloženi Jovo Karić (Trebinje), Dražen Marić (Bijeljina) i Damir Lazić (Brčko).

O nagradi za životno djelo “Milan Jelić” i “Zlatnoj povelji Miljan Miljanić” kao i specijalnim nagradama odlučiće Organizacioni odbor manifestacije uz konsultacije sa članovima žirija.

Pored Marića, članovi žirija su potpredsjednici Slavko Basara (“Sportski žurnal”) i Ognjen Valjić (FS RS), kao i Oliver Gačić (Ministarstvo porodice, omladine i sporta), Milan Zubović (“Glas Srpske”), Zoran Prnjatović (Radio-televizija Republike Srpske), Dejan Kondić (ELTA televizija), Goran Arbutina (Mondo), Darko Basara (“EURO Blic”), Andrej Knežević (Alternativna televizija) i Slađan Jeremić (“Sportski žurnal”).

Derventa Cafe

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here