Vijesti Društvo Gastro-turistički potencijali Dervente predstavljeni na sajmovima u regiji – FOTO

Gastro-turistički potencijali Dervente predstavljeni na sajmovima u regiji – FOTO

0

Predstavnici Turističke organizacije Derventa su unazad desetak dana predstavili gastronomsko-turističke potencijale našeg grada na Sajmu privrede, poljoprivrede i turizma u Brodu i Gastro festu u Srpcu.

Nakon što su u Derventi, kao saorganizator 17. Sajma privrede i turizma i domaćini na svom štandu ugostili kolege izlagače iz turističkih organizacija susjednih gradova i opština, uslijedile su uzvratne posjete koje su pored promocije našeg grada značajne i po razmijeni iskustava i širenju saradnje sa postojećim i novim saradnicima i potencijalnim partnerima.

Na ove tri manifestacije Turistička orgaizacija grada Derventa je pored suvenira i promotivnog materijala o turističkoj ponudi Dervente tematski uredila štand, te predstavila i promovisala „Vina i rakije derventskog kraja“. Predstavljene su rakije Manastira Bišnja, rakije sa Plehana, rakije Eden i vina iz vinarija Kuzmanović i Đuričić. Ovakve prezentacije sa degustacijom su posebno zanimljive za posjetioce štanda i značajne za promociju naših proizvođača, ističu u TOD.

Iz ove ustanove poručuju da će derventski turistički potencijali biti predstavljeni i u Modriči.

Derventa Cafe