Vijesti Najave i obavještenja Glossa – centar za njemački jezik: Konkurs za stipendije “Mr Kristina Mirnić”...

Glossa – centar za njemački jezik: Konkurs za stipendije “Mr Kristina Mirnić” 2017

0


Kroz redovni program stipendiranja Glossa – centar za njemački jezik i ove godine raspisuje konkurs za stipendije fonda „Mr Kristina Mirnić“. U ovom semestru su izdvojena sredstva u ukupnom iznosu od 10.000 KM, koja će biti podijeljena u obliku online-kurseva njemačkog jezika svim kandidatima koji ostvare pravo na stipendiju. Pored toga, stipendisti dobijaju sve potrebne udžbenike koje kroz program stipendiranja doniraju izdavačka kuća „Hueber“ i knjižara „Buybook“.

Uslovi prijave i vremenski rokovi
Konkurs je otvoren od 8. do 28. februara 2016. godine za sve građane Bosne i Hercegovine uzrasta od 16 godina. Svi kandidati u navedenom vremenskom periodu mogu dostaviti biografiju sa ličnim podacima (popunjen CV-obrazac) i motivaciono pismo na dva načina:

• U digitalnoj formi putem mejla [email protected]
Poštom na adresu Glossa-centra Banja Luka: Glossa – centar za njemački jezik Banja Luka, Vidovdanska 39, 78000 Banja Luka
Poštom na adresu Glossa-centra Tuzla: Glossa – centar za njemački jezik Tuzla, Džafer Mahala 1, 75000 Tuzla

U periodu od 01. do 06. marta 2017. godine izabrani kandidati će biti pozvani na intervju u najbliži Glossa – centar za njemački jezik ili će biti dogovoren termin za intervju putem Skype-a, ukoliko kandidat nije u prilici da posjeti Glossa-centar.

Rezultati konkursa za fond stipendija “Mr Kristina Mirnić” i imena stipendista će biti objavljena u srijedu, 8.3.2017. na zvaničnoj stranici Glossa – centra za njemački jezik www.glossa.ba.

Potrebna dokumentacija
Dokumentacija koju je potrebno dostaviti u okviru definisanih rokova obuhvata:
• Biografiju ili popunjen CV obrazac;
• Motivaciono pismo;
• Kontakt podatke (broj telefona i mail-adresa, navesti u CV-u ili biografiji).

Važna napomena: Komisija za dodjelu stipendija Glossa – centra za njemački jezik će obraditi isključivo zahtjeve za stipendiranje uz koje bude priložena potpuna dokumentacija. Zahtjevi sa nepotpunom dokumentacijom neće biti obrađeni. Stoga se savjetuje svim zainteresovanim kandidatima da provjere dokumentaciju prije slanja.

Neophodnu dokumentaciju je moguće dostaviti na BHS ili njemačkom jeziku.

Način procjene stipendista
Procjena kandidata i izbor stipendista se obavlja na osnovu prethodno dostavljene dokumentacije (popunjen CV obrazac, motivaciono pismo i eventualna popratna dokumentacija), te na osnovu sprovedenog intervjua. Procjena i izbor stipendista podliježe procjeni Komisije za dodjelu stipendija Glossa – centra za njemački jezik i nije vezana za jedinstveni sistem bodovanja.

Dodatne informacije o programu stipendiranja Glossa – centra za njemački jezik je moguće dobiti putem mejla [email protected].

Više o Mr Kristini Mirnić, čije ime nosi fond stipendija Glossa – centra za njemački jezik, možete pročitati u na http://glossa.ba/o-nama/in-memoriam/. Dodatne informacije o online-kursevima Glossa-centra je moguće dobiti putem www.glossaonline.com.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here