Vijesti Kultura i obrazovanje Grad Derventa stipendiše 172 studenta i nadarena učenika ove godine – FOTO

Grad Derventa stipendiše 172 studenta i nadarena učenika ove godine – FOTO

0

Grad Derventa će u ovoj godini stipendisati 172 studenta i nadarena učenika, za šta je iz gradske kase izdvojeno 200.000 KM.

Gradonačelnik Milorad Simić danas je potpisao ugovore sa novim stipendistima, dok se sa redovnim studentima koji su koristili ovo pravodo sada ugovori produžuju.

Stipendija je simbolična, ali pokazuje da je našoj lokalnoj zajednici stalo do njihovog školovanja. Potpisali smo ugovore sa 64 studenta i koji su novi stipendisti i 26 učenika srednje škole koja nastavnička vijeća, na osnovu njihovih uspjeha, predlože za ovaj vid podrške. Svima im čestitam i želim sreću, a trudimo se da radimo pozitivno da bi se osjećali ponosni jer dolaze iz Dervente, rekao je Simić ovom prilikom.

Visina učeničke stipendije je 70 KM, dok su studentske 120 KM i isplaćuju se 9 mjeseci, a apsolventi taj iznos dobijaju pola godine.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here