Vijesti Društvo HKD “Napredak”: Veselo pokladno druženje u Napretkovom domu

HKD “Napredak”: Veselo pokladno druženje u Napretkovom domu

0

Na dan Poklada, u utorak 5. marta, u Napretkovu domu u Derventi održano je tradicionalno pokladno druženje članova Napretka s gostima i prijateljima.

Glavnu pjesmu predvodili su članovi tamburašog orchestra “Brand”, sa renomiranim pjevačem starogradskih, bosanskih i slavonskih pjesama Ivicom Erešom, rodom iz Kuline.

Anto Marić iz Božinaca sa violinom i Dragan Zirdum iz Žeravca sa šargijom pobrinuli su se za domaći posavski “štimung” izvorne muzike. Njima su se priključili Anđa i Mato Sokolović, članovi KUD-a “Derventsko kolo”, koji su s grupom od četrdesetak veselih Dervenćana samo za ovu priliku, uz pomoć gospdina Marjana Kljajića, došli iz Zagreba i čitavo vrijeme bili na nogama, spremni za kolo i pjesmu svake vrste, saopštili su iz HKD “Napredak”.

Kljajić je takođe, zajedno sa suprugom Ankicom, darovao djecu koja su za ovu priliku obukli šarene maske.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here