Vijesti Društvo I nekadašnji učenici Ekonomske škole čuvaju uspomenu na srednjoškolske dane

I nekadašnji učenici Ekonomske škole čuvaju uspomenu na srednjoškolske dane

0

Generacija učenika koja je Ekonomsku školu u Derventi završila 1983. godine obilježila je proteklog vikenda ovaj veliki jubilej zajedničkim druženjem i posjetom učionicama u kojima su stekli znanja i uspomene za čitav život.

Neki su da bi vidjeli svoje školske drugove stigli i iz Čikaga i Floride, drugi iz Njemačke, Italije, Austrije, Švicarske, treći iz okolnih zemalja, tako da ne čudi da je od dva tadašnja odjeljenja uspjelo da se okupi čak 30 nekadašnjih školskih drugara.

Bilo nam je veliko zadovoljstvo što su sa nama bili i neki od naših profesora, uključujući našeg razrednika Jovana Babića, profesorice Borke Štulić i Borislavke Cijetić, kaže Ankica Kljajić, jedna od učesnica jubileja.

Okupili smo se pred srednjoškolskim centrom, imali smo priliku da uđemo i u naše učionice, pa smo održali čas sa razrednikom i tom prilikom svako je rekao nešto o sebi. Iz naše generacije je sa nama bio Dragan Vuković, ambasador BiH u Grčkoj, profesor Željko Vaško, koji živi i radi na fakultetu u Banja Luci. Tradicija je da se okupljamo svakih 5 godina što ćemo nastaviti i dalje, naglašava Kljakićeva.

Uslijedio je druženje na izletištu „Tešendić“, a sutradan i kafa sa profesoricom Mirom Pirkl.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here