Vijesti Kultura i obrazovanje Završeni radovi: Stručna i tehnička škola pod novim krovom

Završeni radovi: Stručna i tehnička škola pod novim krovom

0

Danas je ozvaničen završetak radova na sanaciji krova na zgradi Stručne i tehničke škole. Pored krova, u projektu vrijednom 40.000 maraka, postavljena je izolacija i oluci, čime je riješen jedan od gorućih problema ove ustanove.

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić podsjetio je na za sada neuspiješnu aplikaciju Fondu za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti vrijednu 520.000 maraka.

Nažalost, nismo mogli čekati na reakciju nekih komisija koje nisu prepoznali nužnost projekta, pa smo izdvojili iz budžeta opštine 40.000 maraka. Odavde izlaze kvalifikovani radnici, prijeko potrebni derventskoj privredi, rekao je Simić, izrazivši nadu da će i preostali radovi na ovom objektu biti započeti u narednom periodu.

On je podsjetio da su ranije opremanje škole pomogli preduzeće “Tehpro CNC” i drugi partneri, te da će se ta praksa i nastaviti.

Zadovljstvo završetkom sancije krova izrazila je i direktor Stručne i tehničke škole Branka Jović, koja je istakla da su sada stvoreni bolji uslovi za rad.

U prošloj godini uloženo je oko 110.000 maraka, putem raznih projekata i učešća opštine, za osposobljavanje radionice za praktičnu nastavu za zavarivače i dio radionice za praktičnu nastavu tehničara CNC tehnologija, kazala je Jovićeva ovom prilikom.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here