Vijesti Kultura i obrazovanje IMIC uspješnu godinu proslavio muzičko-poetskom večeri u čast ljudskih prava

IMIC uspješnu godinu proslavio muzičko-poetskom večeri u čast ljudskih prava

1

Internacionalni multireligijski i interkulturni centar „Zajedno“ večeras je u „Napretkovom domu“ organizovao muzičko–poetsko veče, proslavilvši Dan ovog udruženja i Međunarodni dan ljudskih prava pjesmom i stihovima.

Godina za nama je bila veoma uspješna i zadovoljni smo zbog aktivnog učestvovanja u kulturno-umjetničkom i sportskom životu našeg grada, rekla je predsjednica lokalnog IMIC-a Jasmina Radanović.

Organizovali smo niz manifestacija po kojima smo prepoznatljivi, poput Derventskog srca, sa brojnim kulturnim sadržajima, a šlag na tortu je bila dodjela nagrada najzaslužnijim građanima koji su svojim trudom i zalaganjem doprinijeli našem gradu. Pomenula bih i 15. Veče duhovne muzike, kao i premijerni IMIC-ov šahovski turnir za mlade sugrađane, rezumirala je Radanovićeva godinu za nama iz ugla ovog udruženja.

Ona je posebno istakla brojne humanitarne akcije koje provodi njihov član Mirsad Haurdić Siki, te tradicionalni teniski turnir kojeg organizuje IMIC.

Na muzičko-poetskoj večeri su nastupili hor „Mozaik“, predvođen dirigentiom Nadom Vukičević Tolić, vokalni solisti i recitatori Milica i Fadil Pelesić, Jelena Đurđević, Ivo Gavran, Dalibor Kerkez, Jovana Nović, Sead Ibrić i Jasmina Radanović, a svi oni uz muzičku pratnju Nemanje Nikolića, Marije Nović i Damjana Teofilovića.

Derventa Cafe

 

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here