Vijesti Kultura i obrazovanje IMIC „ZAJEDNO“: Osmomartovski program – VIDEO

IMIC „ZAJEDNO“: Osmomartovski program – VIDEO

0

Internacionalni multireligijski i interkulturni centar „Zajedno“ organizovao je u Centru za kulturu Derventa tradicionalnu manifestaciju povodom Međunarodnog dana žena „Tebi, zvijezdo sjajna“.

IMIC „ZAJEDNO“ Osmomartovski program (1)

U programu su nastupili Hor „Mozaik“ koji djeluje pri Udruženju penzionera, vokalni solisti Violeta Pećić, dr Marija Knežević i Milijana Žunić, recitator Fadil Pelesić i Miloš Matić, koji je bio muzička pratnja.

IMIC „ZAJEDNO“ Osmomartovski program (2)

Hor „Mozaik“ predstavio se pjesmama „Tamno višnjeve boje šal“, „Vranjanka“ i „Raduj se, raduj, zoro“ pod dirigentskom palicom profesorice Milijane Žunić.

„Nema ljepše čestitke od one koja se upućuje pjesmom i mi to činimo već godinama“, kaže organizator Fadil Pelesić, “Bilo je to jedno ugodno veče i druženje i drago nam je što smo našim gostima omogućili bar na trenutak da pobjegnu od ružne svakodnevice i predaju se čarima lijepe muzike i lijepe riječi“.

Publika je toplo nagradila sve izvođače i bilo je pravo uživanje slušati derventske slavuje Violetu, Mariju i Milijanu, ali i stihove Pere Zupca, Branka Ćopića i Save Škobića koje je recitovao Fadil Pelesić.

Boris Nikolić – Derventa Cafe

Isječak iz Novosti TV Kanal 3, emitovanih 6. marta:

TV Kanal 3

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here