Vijesti Društvo Infekcija korona virusom potvrđena kod 6 osoba iz Dervente

Infekcija korona virusom potvrđena kod 6 osoba iz Dervente

0

Na osnovu danas (8. jul) saopštenih nalaza Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske infekcija korona potvrđena je kod šest lica iz Dervente.

Sva lica su bila u kontaktu sa osobom kod koje je prethodno potvrđena infekcija uzrokovana korona virusom. Higijensko-epidemiološka služba i Dom zdravlja Derventa preduzimaju sve neophodne mjere za sprečavanje daljeg širenja infekcije, saopšteno je iz Doma zdravlja Derventa.

Epidemiološka situacija do 7. juna

Prema izvještaju Službe za higijensko-epidemiološku zaštitu Doma zdravlja zaključno sa 7. julom u Derventi su na korona virus testirane ukupno 624 osobe, od kojih 7 tog dana.

Infekcija je potvrđena kod 67 lica, od toga kod 53 lica sa prebivalištem na području opštine.

Od ukupno oboljelih iz Dervente 40 lica je potpuno ozdravilo, 8 lica je oporavljeno i nalazi se u kućnoj izolaciji, dok su tri lica preminula.

Pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 61 lice.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here