Vijesti Društvo Infekcija virusom korona otkrivena kod još troje Dervenćana

Infekcija virusom korona otkrivena kod još troje Dervenćana

0

U posljednja 24 časa izvršeno je testiranje 522 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 69 osoba u Republici Srpskoj, među kojima su i 3 osobe iz Dervente, saopšteno je danas (1. avgust) iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 4.911 slučajeva virusa korona, od kojih se oporavilo 2.534 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 50.873 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 263.

Epidemiološka situacija u Derventi – 31. jul

Prema izvještaju Službe za higijensko-epidemiološku zaštitu Doma zdravlja Derventa zaključno sa 31. julom u Derventi je na korona virus testirano ukupno 717 osoba.

31.07.2020. potvrđena je infekcija korona virusom kod dva lica iz Dervente.

Radi se o licu sa poznatim kontaktom sa oboljelima koje je prijavljeno na području Opštine Derventa. Jedno lice nema poznate kontakte sa oboljelima i doputovalo je iz inostranstva, saopšteno je iz Službe za higijensko-epidemiološku zaštitu Doma zdravlja Derventa.

Infekcija je do sada potvrđena kod ukupno 108 lica, od toga kod 89 osoba sa prebivalištem na području opštine.

Od ukupno oboljelih (89) iz Dervente 59 lica je potpuno ozdravilo, 6 lica je oporavljeno i nalaze se u kućnoj izolaciji, dok su tri lica preminula.

Pod nadzorom se nalazi 98 osoba.

Derventa Cafe

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here