Vijesti Kultura i obrazovanje “Inspiracija” spojila flaute i klavir u jedinstven zvučni doživljaj

“Inspiracija” spojila flaute i klavir u jedinstven zvučni doživljaj

0

Po treći put ansambl “Flutete” su Dervenćanima pokazale jedinstvenu ljepotu muziciranja u neobičnom spoju flaute i klavira.

Ovom prilikom banjalučki ansambl je izveo kompozicije Franca i Karla Doplera, Jana Klarka, Hajrudina Muhića, te posebno zanimljivu Ljubomira Nikolića, koja je uključivala i scensku “igru zvuka, svjetla i pokreta”.

Ove jeseni “Flutete” izvode koncert pod nazivom “Inspiracija”, sačinjen od dijela koja su inspirisana posebnim motivima, a takođe su i pisana za nas. Publika je mogla da čuje širok spektar zvučnih mogućnosti našeg ansambla. Nama je uvijek inspiracija svirati pred divnom publikom i nadam se da ćemo to imati priliku ponovo, istakle su “Flutete”.

Ansambl, koji čine muzički umjetnici Marija Pilipović – flauta, pikolo i alt flauta, Sunčica Lončar – flauta, bas flauta i Dejan Janković – klavir, je osnovan kao kvartet 2014. godine.

Do sada su imali više od stotinu nastupa, između ostalih i u Francuskoj i Rusiji.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here