Vijesti Kultura i obrazovanje Izložba “Bratstvo i jevrejstvo” uskoro u Centru za kulturu

Izložba “Bratstvo i jevrejstvo” uskoro u Centru za kulturu

0

Izložba spomenika Holokausta u BiH “Bratstvo i jevrejstvo”, autora Mihaila Ilga i Katje Grosamer iz Njemačke u četvrtak, 29. februara, biće postavljena u derventskom Centru za kulturu.

Radi se o rezultatima tromjesečnog istraživanja realizovanog 2019. godine tokom koje su autori obilazeći BiH mapirali spomenike kulture Holokausta, koje je Ilga uvrstio u svoj master rad.

Izložba je organizovana u znak sjećanja na 83 godine od Kristalne noći – velikog pogroma Jevreja širom Njemačke koji se desio 9. novembra 1938. godine, te 80 godina od deportacije dobojskih jevreja.

Predsjednik Jevrejske opštine Doboj Danijel Atijas je naveo da se ovakvim manifestacijama želi sačuvati kultura sjećanja na nekadašnje događaje.

Početak izložba je zakazan za 18 časova.

 Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here