Vijesti Kultura i obrazovanje Jačanje saradnje između porodice i predškolskih ustanova unapređuje vaspitno-obrazovni proces

Jačanje saradnje između porodice i predškolskih ustanova unapređuje vaspitno-obrazovni proces

0

Vaspitači vrtića “Trol”, predvođeni direktorom ustanove Gordanom Simić, učestvovali su na četvorodnevnom seminaru pod nazivom „Vrtić – mjesto zajedničkog življenja”, održanom u Tesliću, na kojem je oko 270 vaspitača i stručnih saradnika steklo nova saznanja o unapređenju vaspitanja i obrazovanja djece od najranijeg uzrasta do završetka formalnog obrazovanja, ali i kasnije, kroz proces cjeloživotnog učenja.

Posebno je obrađena tema važnosti jačanja partnerskog odnosa između porodice i predškolskih ustanova, te unapređenja procesa inkluzije radi postizanja punog potencijala svakog djeteta.

Sa ministrom prosvjete Natalijom Trivić

Obuka je usmjerena ka jačanju kompetencija vaspitača i stručnih saradnika za bolje partnerstvo sa porodicom, kao i kompetencija za uspješniji rad na polju rane detekcije djece sa smetnjama u razvoju. Uključivanje roditelja doprinosi da se sadržaj života u predškolskoj ustanovi kvalitativno poboljša i način rada sa djecom učini životnijim, a da se roditeljsko samopouzdanje poveća i postignu jedinstveniji stavovi u vaspitanju i odrastanju djece, rečeno je na seminaru.

Pripremljen je i materijal za vaspitače i za roditelje a to su „Program odgovornog roditeljstva” i „Program psihosocijalne podrške za roditelje djece sa smetnjama u razvoju”.

Seminar je organizovalo Ministarstvo prosvjete i kulture u saradnji sa Unicefom.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here