Vijesti Društvo Jedna od „Super ljudskih priča“ stiže i iz Dervente

Jedna od „Super ljudskih priča“ stiže i iz Dervente

1

S lijeva na desno: Autorka Gordana Simić sa herojima priče i predstavnicom "Supernove"

Projekat kablovskog operatera „Supernova“ pod nazivom „Super ljudske priče“ ima za cilj da predstavi one pojedince koji nesebično čine dobro drugim ljudima, a jedna takva dolazi i iz Dervente.

Gordana Simić, majka Ivane i Milice koje boluju od dijabetesa, ističe da njihova borba traje sedam godina, zbog čega im je izuzetno značila podrška svih, a prvenstveno škole i nastavnika sa kojim djeca zapravo i provode najviše vremena.

Upravo zato se prijavila na konkurs „Supernove“ i odlučila da predstavim naše heroje – učiteljicu Draganu Popović i nastavnika fizičkog vaspitanja Željka Grujića – ljudi koji su učinili život ljepšim nama i našoj porodici, istakla je Gordana, autor jedne od 14 nagrađenih priča.

Nikada neću zaboraviti da je učiteljica Dragana prihvatila da daje inzulin našoj Milici, jer je vidjela svu tu borbu i naše trčanje svakih pola sata u školu. Ta podrška koju smo u tom momentu dobili je bila fantastična, pogotovo jer je djevojčica bila u osjetljivom periodu. Što se tiče Željka, njegova struka ga je odredila da u tim momentima bude uz djecu. Izvodio našu Ivanu sa časova kada je nivo šećera u krvi bio jako visok i kada nije postojalo drugo rješenje nego fisikulturna sala, lopta, trčanje i slično kao pomoć, opisuje ukratko Gordana, dodajući da je Ivana samo zahvaljujući Željki bila u prilici da ode na ekskurziju u Budvu.

Pored uprave Osnovne škole „Nikola Tesla“ iz koje ovi prosvjetni radnici dolaze, Simićeva se zahvalila i rukovodstvu SŠC „Mihajlo Pupin“ i profesorima na smjeru gimnazije koji Ivana sada pohađa.

U grupi sam sa roditeljima djece sa dijabetesom iz cijele Srpske kojih je jako puno i nemaju svi ovakva dobra iskustva sa školama. Mi smo zaista presrećni i drago mi je što je Supernova odlučila da upravo izdvoji ljude koji čine dobra djela za kompletnu društvenu zajednicu i mislim da na ovakve ljude u budućnosti treba da se ugledamo, ističe Gordana.

Popovićeva kaže da na žalost ima ranije iskustvo sa dijabetesom, ali da svakako nije isto davati insulin djetetu i odraslom čovjeku.

Na početku su roditelji dolazili i davali lijek djevojčici, a ja sam jednostavno htjela da im olakšam. Trudila sam se da pripremim i drugu djecu i ukažem na to da je normalno da Milica svakog dana dobija lijek tako da ima podršku i sa njihove strane, rekla je Popovićeva.

Grujiću je sa druge strane ovo iskustvo sa dijabetesom bilo prvo.

Nisam mislio da ću moći mnogo da pomognem, a tek kasnije sam shvatio koliko je važno da u školi kontrolišemo nivo šećera. Takođe, dugo sam razmišljao da li ću biti spreman da povedem Ivanu na ekskurziju, jer kod svih nas putovanje izaziva promjene i imali smo jednu kriznu situaciju, ali je sve na kraju prošlo dobro, rekao je Grujić, dodajući da je izuzetno važno da današnja djeca više kreću jer su prehrambene navike drugačije nego ranije.

Direktor škole ovih Ljubiša Đurić rekao je da je svim članovima nastavnog osoblja ove škole prirodno da pomažu i podržavaju učenike.

Ovo je jedan mali grad, gdje se i privatno poznajemo, tako da se i na poslu i u školi ponašamo kao porodica, jedni drugima smo pri ruci, a posebno u teškim situacijama. Poziv prosvjetnog radnika je sam po sebi uzvišen, a djela ovih nastavnika idu u prilog tome, naglasio je Đurić.

Predstavnica kompanije „Supernova“ Danijela Marinković Orlić je istakla je da je konkurs „Super ljudske priče“ pokrenut sa ciljem da da prostor ljudima koji su činili nešto dobro i da njihova djela „stignu“ do što više ljudi.

Derventa Cafe

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here