Vijesti Društvo Jeftić: Izrada dokumentacije za rekonstrukciju škole pri kraju

Jeftić: Izrada dokumentacije za rekonstrukciju škole pri kraju

2

Na 25. sjednici Skupštine grada Derventa zamjenik gradonačelnika Siniša Jeftić saopštio je najnovije informacije koje se tiču rekonstrukcije objekta OŠ „Nikola Tesla“.

On je istakao da je završena projektna dokumentacija, te da je naredna faza izdavanja građevinske dozvole.

Trenutno se izrađuje ekološka dozvola, koja je dio ukupne dokumentacije. Imamo obećanja predsjednika Republike, Vlade Srpske i svih onih aktera viših nivoa vlasti koji su zaduženi za obezbjeđenje finansija za izgradnje ili rekonstrukcije škola, da će u narednom periodu, u saradnji sa Republikom Srbijom i kroz rebalans Budžeta Republike Srpske biti zatvorena finansijska konstrukcija za ovaj projekat koji košta više od 5 miliona maraka, poručio je Jeftić, dodajući da se nada da bi već u oktobru mogao da se raspiše javni poziv za izvođača radova.

On se zahvalio roditeljima, kao i rukovodstvu i ostalih derventskih škola, na strpljenju koje su pokazali tokom vremena u kome učenici ove škole nastavu pohađaju u drugoim objektima.

Na ovoj sjednici izdvojeno je 65.000 KM za plaćanje potrebne dokumentacije za rekonstrukciju škole, koja je obaveza lokalne zajednice.

Derventa Cafe

2 KOMENTARI

  1. Bravo? Pitaj roditelje čija djeca idu godinama u drugu smijenu. Sramota. Do sada su mogli da naprave tri nove škole. Bezobrazluk.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here