Vijesti Društvo Još jedno radosno okupljanje: Majkama troje i više djece upriličen prijem –...

Još jedno radosno okupljanje: Majkama troje i više djece upriličen prijem – FOTO

0

Načelnik opštine Milorad Simić organizovao je danas prijem za majke koje su u periodu od početka juna do sredine novembra ove godine postale bogatije za treće i svako naredno dijete, odnosno blizance. Pristiglo je 20 zahtjeva majki koje su pomognute sa ukupno 13.100 maraka.

U navedenom periodu 12 majki rodilo je treće, pet majki rodilo je četvrto, a po jedna šesto i sedmo dijete, dok je jedna na svijet donijela blizance.

Ovaj događaj lokalna zajednica održava najmanje dva puta godišnje, istakao je načelnik Simić.

Veliko je zadovoljstvo okupiti majke sa svom njihovom djecom i bar ih na ovaj simboličan način pomoći. Iako su ovo turbulentna vremena, uvjek trebamo znati da je biti roditelj pravo bogatstvo i da su višečlane porodice mnogo srećnije i zadovoljnije, kazao je Simić, inače i sam dvanaesto djete u porodici.

Radenka Bilić, majka četvero djece, nije krila zadovoljstvo današnjim skupom, naglasivši da planira još prinova.

Majkama koje su rodile treće, četvrto i svako naredno dijete uručeno je 600, a majci koja je rodila blizance 2.000 maraka. U ovoj godini na ovaj način pomognuto je 38 majki, koje su rodile ukupno 133 djece, a za tu namjenu izdvojeno je 23.900 maraka.

 

 

 

Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here