Vijesti Sport Jubilej u slici i riječi: Tekstilcu orden za izuzetne zasluge i sredstva...

Jubilej u slici i riječi: Tekstilcu orden za izuzetne zasluge i sredstva za infrastrukturu – FOTO

0
Foto: Nikola Kulaga

Revijalnim susretom sa veteranima Crvene zvezde i prigodnim slavljem na kojem su uručene povelje najzaslužnijima, Fudbalski klub Tekstilac obilježio je vijek postojanja. Zajedno sa hiljadu ljubitelja fudbala u Derventi, Tekstilčev rođendan podržali su brojni gosti iz sportskog i političkog života, a predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović derventskog prvoligaša odlikovala je Ordenom Njegoša III reda.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da se radi o izuzetno važnom jubileju, ne samo za klub, nego i za čitavu zajednicu.

Ovdje je duh sporta zadržan i u teškim vremenima koja su sada iza nas, ljudi su se okupljali i širili pozitivnu energiju uprkos svim nedaćama i zato smo mi ovdje da ih podržimo. Derventa bilježi svoje najbolje dane u ekonomskom smislu i malo mjesta ima priliku da obilježi ovakvu godišnjicu, rekao je Dodik.

Načelnik opštine Milorad Simić podsjetio je na 168 godina tradicije Velikogospojinskog vašara, kao i na postojanje Učiteljske škole, Derventskog lista, Tekstilca i drugih značajnih obilježja naše opštine koja su takođe nastala prije stotinu i više godina.

U Derventi se prije 100 godina pokrenula tradiciju fudbalske igre, što znači da je i tada bila uređena sredina, i ako bude podrške našeg uvaženog predsjednika Dodika, mi ćemo uskoro postati grad. Nas očekuju Velikogospojinske svečanosti, osvećenje zvona na hramu Uspenja presvete Bogorodice i ja vas pozivam sve da budete naši gosti, istakao je ovom prilikom Simić, zahvalivši se gostima koji su uveličali ovaj jubilej.

Član Upravnog odbora FK Tekstilac Dušan Reljić zahvalio se predsjednici Cvijanović na odlikovanju Ordenom Njegoša III reda.

Takva čast nas samo više obavezuje da više radimo, da se više borimo i unapredimo sve ovo što imamo. To će biti lakše uz obećanu donaciju predsjednika Dodika koji nam je rekao da ćemo povodom ovog jubileja dobiti donaciju od 100.000 maraka, a mi ćemo kao i do sada uložiti sopstvena sredstva da bi klub infrastrukturno podigli na viši nivo, naglasio je Reljić.

Priznanja

Na prigodnoj svečanosti predsjednik FK „Tekstilac“ Predrag Drinić je uručio priznanja i zahvalnice onima koji su doprinijeli razvoju kluba, a posebno načelniku opštine Miloradu Simiću, te privrednicima Savi Ružojčiću, Bojku Gatariću, Milanku Baleševiću, Dušanu Reljiću i legendi kluba Miloradu Subiću. Pored Ordena Njegoša III reda, FK Tekstilac je nagrađen Zlatnom plaketom Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Proslavi jubileja prisustvovali su srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predstavnici opštine Derventa predvođeni načelnikom Simićem, ministar energetike Petar Đokić, narodni poslanik Igor Žunić, načelnici opština Brod Ilija Jovičić i Vukosavlje Borislav Rakić, veterani FK Crvena zvezda iz Beograda, te veliki broj gostiju.

Revijalni susret

Posebno zadovoljstvo ljubiteljima beogradske Crvene zvezde i drugim ljubiteljima najvažnije „sporedne stvari“ pričinio je revijalni susret Tekstilca i nekadašnjeg prvaka Evrope i svijeta koje je na terenu predvodio Stanislav Karasi, a sa klupe Miloš Šestić i Zdravko Borovica.

Nakon nešto više od sat vremena igre, iako pomalo vremešni, igrači oba sastava su pokazali da još znaju sa loptom, a viđena su i četiri lijepa pogotka. „Krojače“ je u vodstvo doveo Hercešin, da bi preokret Beograđanima donijeli Čula i Loketić, a konačan rezultat postavio je Tekstilčev Aleksandar Railić.

FK Tekstilac – FK Crvena zvezda (veterani) 2:2 (1:0). Gradski stadion u Derventi. Gledalaca 1000. SudijeZoran Tepić, Bojan Zemunović i Boško Dubov. Delegat Miro Lisičić.

FK Tekstilac: Bobar, Subić, Mišić, Đokić, Railić, Smajić, Plisnić, Radan, Kovačević, Hercešin, Bogdan, Marić, Oto, Njegomirović, Pećić, Radanović, Rastović, Mitrić. Treneri Dejan Pijetlović i Goran Dujaković.

FK Crvena zvezda: Babić, Vasiljević, Nikolić, Đukić, Sandulović, Ćosić, Janković, Krivoješevar, Stojanović, Čula, Karasi, Mandić D, Milosavljević, Mandić Z, Petrović, Milisavljević, Loketić, Smiloanić, Miloković. Treneri: Zdravko Borovica, Saša Marković, Branislav Kantar.

Foto-galerija Nikole Kulage:

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here