Vijesti Društvo Kampanjom do Zakona o zaštiti životne sredine

Kampanjom do Zakona o zaštiti životne sredine

0

Članovi BELLS pokreta iz Dervente, organizovali su uličnu kampanju na kojoj je tražena podrška građana za donošenje Zakona o zaštiti životne sredine u Bosni i Hercegovini, koji je kao otvoreno pitanje u odnosima Bosne i Hercegovine sa Evropskom unijom već nekoliko godina.

Kampanjom do Zakona o zastiti zivotne sredine

Ova kampanja se još sprovodi u Brčkom, Doboju, Loparama, Lukavcu, Srajevu, Tuzli i Ugljeviku. Kordinator kampanje u Derventi je Forum Nevladinih organizacija Derventa.

-Građani su potpisivali peticiju uz novogodišnju čestitku predstavnicima vlasti na državnom i entiteskom nivou, rekao je direktor Foruma nevladinih organizacija, diplomirani inženjer zaštite čovjekove sredine, Čedomir Ćorić.

Prema njegovim riječima nekoliko stotina građana je stavilo svoj potpis i uručilo novogodišnju čestitku sa porukom iz Dervente. Ovaj projekat se pored Bosne i Hercegovine sprovodi u još pet zemalja zapadnog Balkana.

Kampanja je jedna od aktivnosti BELLS pokreta koji je rezultat regionalnog projekta, čije je cilj da zaštita životne sredine bude jedan od prioriteta prilikom odlučivanja na svim nivoima vlasti, jer je to neophodnost da bi Bosna i Hercegovina mogla da ostvari put u Evropsku uniju.

Autor: Savko Pećić Pesa

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here