Vijesti Društvo Kasarna “Zdravko Čelar” otvorila vrata za civile – FOTO

Kasarna “Zdravko Čelar” otvorila vrata za civile – FOTO

1
Foto: OŠ “19. april”

Povodom 1. decembra – Dana Oružanih snaga BiH, u derventskoj kasarni “Zdravko Čelar” prošlog četvrtka održan je Dan otvorenih vrata, jedna od redovnih aktivnosti ove institucije.

“Dan otvorenih vrata” se svake godine realizuje u kasarni „Zdravko Čelar“ u Derventi i kao i uvijek, nailazi na veliko interesovanje od strane učenika srednjih i osnovnih škola na ovom području.

Cilj manifestacije je, između ostalog, prezentovanje karakteristika sredstava i opreme sa kojima raspolaže Inžinjerijski bataljon, ali i mogućnosti korištenja istih u slučaju pomoći stanovništvu na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine.

Predstavljeni su roboti, kao i vještine spuštanja niz zid, dok je mmališane najviše zainteresovala vojna oprema.

Pozivu za učešće u ovoj manifestaciju odazvali su se i pripadnici Žandarmerije, Policijske stanice i Teritorijalne vatrogasne jedinice, što je pokazatelj jedne uspješne civilno-vojne saranje u samoj opštini Derventa.

TV K3/Foto:OŠ 19. april

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here