Vijesti Društvo Kreativnošću protiv alkoholizma

Kreativnošću protiv alkoholizma

0

U Narodnoj biblioteci „Branko Radičević“ danas su predstavljeni literalni i likovni radovi derventskih osnovaca nastali u okviru projekta„Prevencija alkoholizma među mladima“.

Ovaj projekat, podržan od Ministarstva civilnih poslova i Grada Dervente, provelo je Udruženje žena Derventa, a učestvovali su učenici osmih i devetih razreda svih derventskih osnovnih škola, istakla je koordinator projekta Jovanka Popović.

Nakon edukativnih, proveli smo i kreativne radionice kroz koje su učesnici pokazali šta je alternativa upotrebi alkohola, kroz svoje poruke i crteže. Pokazali su da se mogu dobro zabaviti i kroz muziku, folklor, sport, čitanje knjiga i slične aktivnosti. Smatramo da je projekat zainteresovao mnoge učenike i ovakve preventivne aktivnosti trebamo nastaviti i u srednjim školama, kao i nižim uzrastima, jer se djeca vrlo rano, pod uticajem starijih adolescenata, susreću sa alkoholom, istakla je Popovićeva.

Ona je pozvala roditelje da pogledaju izložene radove i snažne poruke koje su učesnici poslali kroz svoje radove do petka.

Otvaranje izložbe su upotpunili i učenici Osnovne muzičke škole svojim nastupom.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here