Vijesti Najave i obavještenja Kupalište Patkovača domaćin: Blok Aut u Derventi

Kupalište Patkovača domaćin: Blok Aut u Derventi

0

Predstojeći vikend u Derventi biće u znaku „Dak bič festa“. Ovaj festival organizuju predstavnici Udruženja građana „Šarlo“ i Pokreta mladih „Perspektiva“, a u saradnji sa Turističkom organizacijom.

Kupaliste Patkovaca domacin - Blok Aut u Derventi

Festival počinje u petak, 02. avgusta, u 16 časova, oslikavanjem zidova grafitima u ulici ispod zelene pijace. Očekuje se dolazak brojnih ljubitelja ove umjetnosti iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Prvi dan festivala biće nastavljen uređenjem kupališta Patkovača i večernjim nastupima neafirmisanih muzičkih grupa iz Dervente, Usore i Zenice.

Program za drugi dan festivala, 03. avgust, podrazumijeva radno-edukativni dnevni program, koji će voditi predstavnici Udruženja mladih „Perspektiva“, i večernji nastup nekoliko bendova iz Teslića, Beograda i Dervente. Dervenćane i goste zabavljaće begoradski alternativni rok bend Blok aut.

-Od 2006. godine priređivali smo određene sadržaje na Patkovači. Ove godine odlučili smo da radimo ozbiljniji festival i nastojaćemo da ga razvijamo iz godine u godinu. Cilj nam je da omladina iz naše sredine ne mora putovati u druge gradove kako bi sebi priuštila dobru zabavu. Mi to želimo napraviti u našoj lokalnoj zajednici, a s obzirom da je Blok aut jedan popularnih bendova, vjerujemo da ćemo u tome i uspjeti, rekao je predsjednik Udruženja građana „Šarlo“ Mirko Ružičić. On je dodao da bi ovakav festival teško bio ostvariv bez finansijske podrške opštine i sponzora, te podrške vatrogasaca, radnika Doma zdravlja, Policijske stanice i drugih.

Posjetiocima festivala biće obezbijeđen besplatan kamp prostor sa sanitarnim čvorom na Patkovači, a ulaz na sve sadržaje festivala je besplatan.

Udruženje građana „Šarlo“ zvanično postoji od 2012. godine, a kao neformalna grupa djeluje od 2006. „Šarlo“ je osnovala grupa mladih koji svojim djelovanjem nastoje poboljšati kulturnu i druge svere života u Derventi i okolini, a radi stvaranja pozitivnog i raznolikog životnog okruženja.

frontal.rs

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here