Vijesti Društvo KUVI dijalozi jedinstven model rada i u svjetskim okvirima

KUVI dijalozi jedinstven model rada i u svjetskim okvirima

0

Udruženje “Pravipožar” iz Dervente proteklog vikenda je u Banji Vrućici kod Teslića organizovalo evaluacijski seminar za učesnike KUVI dijaloga na kome je zaključeno da je taj model rada jedinstven u svijetu.

Cilj seminara je bio da se analizira dosadašnja realizacija dijaloga „Konstruktivna upotreba veteranskog iskustva“ (KUVI), sagledaju izazovi sa kojima se Udruženje suočilo tokom provođenja dijaloga, ali i razmotre prijedlozi i preporuke za nastavak aktivnosti.

Uz angažman predstavnika Centra za ratnu traumu iz Novog Sada i oko 60 učesnika seminara, sagledani su svi aspekti dosadašnjeg rada te su usvojene preporuke za nastavak aktivnosti. Posebno je istaknuto da je ovaj model rada između ratnih veterana tri zaraćene strane iz prethodnog rata i mladih iz svih dijelova BiH jedinstven u cijelom svijetu te da se do sada, po informacijama sa kojima raspolažemo, nigdje nije provodio sličan program, saopšteno je iz ovog udruženja.

Takođe je važno napomenuti je da su mladi pozitivno ocijenili program, te predložili da se poveća broj radionica, kao i broj učesnika u dijalozima.

Udruženje “Pravipožar” u saradnji sa Centrom za ratnu traumu će u narednom periodu analizirati sve prijedloge i preporuke sa seminara kako bi provođenje dijaloga u narednom periodu bilo efikasnije i efektivnije, navodi se u saopštenju.

Ovom prilikom je prikazan i dokumentarni film “Testament jednom vremenu” o članovima Udruženja.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here