Vijesti Kultura i obrazovanje Lena Marić među najuspješnijim na 30. Republičkom takmičenju muzičkih škola

Lena Marić među najuspješnijim na 30. Republičkom takmičenju muzičkih škola

0
Lena Marić

Na jubilarnom 30. Republičkom takmičenju muzičkih škola, održanom krajem protekle sedmice, učenici Muzičke škole u Derventi ostvarili su zapažene rezultate, a posebno se istakla Lena Marić koja je na klaviru bila najbolja u svojoj kategoriji.

Pored prve nagrade, Lena je dobila priliku da, zajedno sa ostalim pobjednicima kategorija, zasvira na završnom koncertu u Banskom dvoru u Banjaluci.

Lena je učenica u klasi profesorice Dragane Pajović čije su učenice Ana Petković (I nagrada) i Marija Pejčinović (II nagrada) takođe pokazale zavidno znanje.

Prvu nagradu za izvođenje na klaviru osvojila je Mila Sibinčić, a drugu Irina Nović, Željan Vidačak i Anja Sibinčić, učenici klase profesorice Dragane Latinović, a iz klase profesorice Valentine Šatare druge nagrade su osvojili Milica Pećić i Danica Nožica.

Prvom nagradom je nagrađen i harmonikaš Borko Topić iz klase profesora Ljubiše Samardžije.

Domaćin takmičenja bila je banjalučka Umjetnička škola „Vlado Milošević”.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here