Vijesti Kultura i obrazovanje Likovna umjetnost i kreativnost važni za razvoj djece

Likovna umjetnost i kreativnost važni za razvoj djece

0

Četrdesetak vaspitača iz regije juče su prisustvovali predavanju „Korelacija likovnih sa ostalim aktivnostima u vrtiću“ koje je održao prof. dr Miroslav Drljača.

Domaćin predavanja je bio vrtić „Trol“, a direktorica Gordana Simić kazala je da je riječ o internom predavanju planiranom u godišnjem programu usavršavanja vaspitača.

Predavanje su imali priliku da poslušaju vaspitači iz Doboja, Modriče, Broda, Šamac, Prnjavora i Dervente i mislim da smo imali šta da naučimo. Smatram da je likovno, fizičko i muzičko vaspitanje izuzetno važno za razvoj djeteta do njegova 12 godine, a ponekad je zapostavljeno. Važno je i da se vaspitači daju u ovoj oblasti, da ispolje kreativnost, te da ne rade po šablonu, istakla je Simićeva, inače jedan od učesnika u izradi programa za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Republike Srpske.

Predavanje je održao docent Miroslav Drljača sa Filozofskog fakulteta i Akademije umjetnosti u Banjaluci.

Ovim predavanjima nastojimo da ukažemo na korelaciju likovnih aktivnosti sa ostalim aktivnostima u vrtiću. Učesnici su uvedeni i potom je održan i praktičan rad o svemu što smo govorili na predavanju, kazao je Drljača ističući da je likovna aktivnost izuzetna važna u vrtićkom periodu.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here