Vijesti Magazin Ljubitelji prirode će uživati: Uređena i označena staza od Babinog brda do...

Ljubitelji prirode će uživati: Uređena i označena staza od Babinog brda do Markovca – FOTO

0

Ovih dana završeno je čišćenje i označavanje staze od Babinog brda do repetirora na Markovacu u dužini od oko 5 kilometara.

Ideja za formiranjem staze potekla je od predsjednika Planinarskog društva “Kesten” iz Dervente Milana Kuzmanovića, a čišćenje, košenje, pravljenje oznaka i označavanje staze proveli su članovi ovog društva.

Staza je namijenjena planinarima, šetačima i svim drugih zaljubljenicima u prirodu. Lagana je i prilagođena za šetnju sa djecom. Potpuno je očišćena, pokošena i obiljezena, a u planu imamo i da uz stazu postavimo nekoliko klupa, kažu u ovom društvu.

Kako na održavanju staze već duži vremenski period rade jedino članovi PD “Kesten”, ovim putem zamolili su sve buduće posjetioce da svoje otpatke nose sa sobom, poštujući prirodne ljepote.

Ovo društvo osnovano je krajem 2018. godine.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here