Vijesti Društvo Lovačko udruženje “Motajica” preduzima mjere za sprečavanje “afričke kuge”

Lovačko udruženje “Motajica” preduzima mjere za sprečavanje “afričke kuge”

0

Lovačko udruženje „Motajica“ je, na preporuku Ministarstva poljoprivrede i nadležnih inspekcija, preuzelo posebne mjere za spriječavanja zaraze “africkom kugom”.

Naime, u svakoj zoni gdje se obavlja lov svinje iskopaće se odgovarajuće rupe u koje će se spremati otpad, iznutrice, koža i slično, a na preporuku veterinarskog inspektora, tako zbrinuti otpad će se posipati kausticnom sodom i prekrivati zemljom ili betonskim pločama.

Lovačko udruženje je danas preuzeo kausticnu sodu i sredstva za dezinfekciju i to će se uskoro podjeliti po zonama tj. grupama. Lovačko smo udruženje koje je među prvim u okruženju maksimalno krenulo sa mjerama prevencije širenja zaraze, a dalje ćemo pratiti situaciju na terenu u skladu sa zakonom, kaže Nenad Čečavac, predsjednik LU „Motajica“.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here