Vijesti Kultura i obrazovanje “Magija poezije”: Evita predstavila zbirku pjesama na beogradskom Sajmu knjiga

“Magija poezije”: Evita predstavila zbirku pjesama na beogradskom Sajmu knjiga

0

Mlada derventska pjesnikinja Evita Bojkovac promovisala je svoju četvrtu zbirku pjesama „Leptir slikar“ na upravo održanom 64. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, 26. oktobra na štandu Republike Srpske.

Evitina zbirka pjesama govori o prirodi i mašti, a prezentaciji su prisutvovale osobe iz kulturnog i javnog života, predstavnici književnih klubova iz Srbije i izdavačkih kuća.

Profesor književnosti Aleksandar Mijalković, inače recenzent knjige, istakao je da „Evita i liči na princezu koja bledog i zamišljenog lika posmatra bajkoviti svet sa najviše kule“.

I onda shvati da joj je dosadno, pa umesto da zjevne i odspava, pretvori se u vjetar, pa u leptira, pozove ježa u goste bez straha da će joj pocijepati haljinu i na kraju se preseli među zvijezde, ili u morske dubine da tamo odspava, među nekim drugim zvijezdama. U međuvremenu, dok ona luta, ostavi nam stihove koji će nas zabaviti i natjerati da zažmurimo na jedno oko, namignemo noći i zaboravimo da se Evita nije vratila. A nikada nije ni odlazila. To je magija poezije, poručio je Mijalković.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here