Vijesti Privreda Malinarstvo: Uz pomoć BioFructusa i Mikrofina do pokretanja proizvodnje – FOTO/VIDEO

Malinarstvo: Uz pomoć BioFructusa i Mikrofina do pokretanja proizvodnje – FOTO/VIDEO

1

15317911_921475577982670_6427837304040184327_n

Ugovorom o saradanji kojeg su potpisali Mikrokreditna organizacija Mikrofin i firma BioFrukctus iz Dervente, koja se bavi proizvodnjom vrhunskog in-vitro bezvirusnog sadnog materijala bobičastog voća, pretežno sadnica maline, predviđeno je da Mikrofin svoje usluge ponudi i klijentima ove firme.

Dok BioFruktus od svojih klijenata i otkupljuje maline koje plasira dalje na evropsko tržište i pomaže im oko savjetodavnih usluga, Mikrofin je ovu ponudu upotpunio kreditima za malinarstvo.

”To znači da poljoprivredni proizvođač koji želi da se počne baviti malinarstvom ili već ima zasad, a želi da modernizuje svoje imanje ulaganjem u mehanizaciju, pripremom zemljišta, sistemom za navodnjavanje i slično, ima u nama finansijsku podršku konkretno za tu vrstu biznisa”, kazao je šef filijale MD Mikrofin Derventa, Ljubomir Mijić.

Cilj nam je da postanemo lider u sektoru bobičastog voća, tako smo krenuli sa organizacijom kooperantske proizvodnje na opštinama Derventa, Doboj, Srbac, Gradiška, Prnjavor, Modriča, Brod i Brčko, izjavio je Aleksandar Jamedžija, stručno lice u firmi BioFructus.

”Na proljeće ćemo potpisivati ugovore sa kooperantima, hoćemo da napravim mrežu malinarstva i razvijemoga na našoj regiji, u saradnji sa mikrokreditnom organizacijom Mikrofin”, rekao je Jamedžija.

TV K3

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here