Vijesti Kultura i obrazovanje Marilovićeva među učesnicima okruglog stola o “Životu pesničkog dela Branka Radičevića”

Marilovićeva među učesnicima okruglog stola o “Životu pesničkog dela Branka Radičevića”

0

Na okruglom stolu posvećenom „Životu pesničkog dela Branka Radičevića”, održanom u Spomen-biblioteci Karlovačke gimnazije, učestvovala je i derventska književnica Aleksandra Marilović koja je govorila na temu „Lik Branka Radičevića u drami „Maska“ Miloša Crnjanskog“.

Okrugli sto je održan u završnici ovogodišnjih „Prolećnih Brankovih dana 2024“ koje organizuje udruženje “Brankovo kolo”, a u znaku 200. godišnjice rođenja velikog pjesnika. Simbolično, održan je upravo na dan dolaska Branka Radičevića na svijet – 28. marta – i protekao je u znaku dvijestote godišnjice njegovog rođenja u Slavonskom Brodu.

Takođe, Aleksije Radičević se, u slavnoj Karlovačkoj gimnaziji, sa svojim godinu dana mlađim bratom Stevanom, školovao od 1835. do 1841. godine.

U radu Okruglog stola sa raznovrsnim i bogatim temama su učestvovali su brojni književnici koji su u dvjema sesijama, pod vođstvom Rastka Lončara i Milan Gromovića, donijeli svježe poglede na pjesničko djelo Branka Radičevića.

Povodom jubileja, Brankovo kolo će štampati Zbornik radova “Život pesničkog dela Branka Radičevića” koji će biti promovisan na 53. Brankovom kolu u septembru.

Agencije

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here