Vijesti Kultura i obrazovanje Maštovite kreacije ukrasile Derventu: Održano 15. izdanje Međunarodnog festivala humora i dječijeg...

Maštovite kreacije ukrasile Derventu: Održano 15. izdanje Međunarodnog festivala humora i dječijeg stvaralaštva – FOTO/VIDEO

0

Ulice našeg grada, po petnaesti put, ukrasili su maštovitim defileom naši najmlađi sugrađani predstavljajući šarolike kostime koje su izradili zajedno sa svojim roditeljima i nastavnicima.

Naime, danas je održano 15. izdanje Međunarodnog festivala humora i dječijeg stvaralaštva u organizaciji Osnovne škole “19. april”.

Presrećna sam jer u defileu učestvuje i Oš “Nikola Tesla”, centar “Budućnost”, predškolske ustanove Trol, Bambi i Vučko, kao i Centar za njemački jezik “Glossa”, tako da možemo reći da je ovo festival ne samo naše škole, nego čitavog grada. Ove godine u goste nam je došla i OŠ “Sveti Sava” iz Kotor Varoša i oni su učestvovali u programu izvodeći predstavu “Kad bi meni dali jedan dan”, rekla je direktorica škole Elvira Miljić.

A pored defilea, osnovici su pokazali svoje umjeće stečeno na časovima vanškolske nastave, a kao i do sada nagrađeni su najbolji literarni i likovni radovi koji su pristigli na konkurs.

Najbolji literarni rad u višem uzrastu djelo je Teodore Petrović, učenice bijeljinske OŠ “Sveti Sava”, dok je u nižem uzrastu nagrađeno djelo Sare Stojić, učenice OŠ “Sveti Sava” iz Gornjih Smrtića. Najbolji likovni rad u višem uzrastu djelo je Ive Marković iz paljanske OŠ “Srbija”, a u nižem Pavla Topića iz banjalučke OŠ “Vuk Karadžić”. Specijalna nagrada ove godine pripala je učenicima Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Budućnost” iz Dervente.

Ova manifestacija je i ove godine održana pod pokroviteljstvom opštine Derventa.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here