Vijesti Privreda Među najvećim stranim investitorima u 2023. i preduzeće iz Dervente

Među najvećim stranim investitorima u 2023. i preduzeće iz Dervente

0

Agencija za unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini (FIPA) u Mostaru je organizovala manifestaciju „Izbor najznačajnijeg investitora u BiH” za 2023. godinu za koju je 12 kompanija primilo plaketu za postignute rezultate u poslovanju, a među njima se nalazi preduzeće koje posluje u Derventi.

Radi se o italijanskoj kompaniji Amika d.o.o. Derventa koja je tokom 20 godina poslovanja, prema zvaničnim informacijama, investirala 19.367.016,34 KM, a tokom godine na izmaku ukupno 456 621,81KM. Trenutno zapošljava 440, a broj novih radnika u 2023. je 95. Bave se proizvodnjom obuće, a investitor je kompanija Relaxshoe Italija.

Među 12 nagrađenih, najveći investitor je slovenački Mahle Electric Drives Bosnia d.o.o. Laktaši, potom slijedi turski Natron-Hayat Maglaj i švicarski CareFusion BH 335 d.o.o. Cazin.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here