Vijesti Kultura i obrazovanje Međunarodni ilindanski pjesnički susreti “Prljača 2016”: Žiri odabrao najbolje pjesme

Međunarodni ilindanski pjesnički susreti “Prljača 2016”: Žiri odabrao najbolje pjesme

0

Žiri sastavljen od profesora srpskog jezika i književnosti Ivane Ratkovac i Aleksandre Marilović, profesorice razredne nastave Jasmine Radanović, te Slavka Pokrajca, zasijedao je prošlog vikenda i tom prilikom pregledao sva 64 pristigla rada na konkurs za Međunarodne ilindanske pjesničke susrete ‘’Prljača 2016’’. Devet radova, pristiglih po isteku roka, nisu ocjenjivani.

IMG_6206

Žiri je odabrao tri najbolje pjesme, zatim najljepšu pjesmu koja je napisana o “Ukrinskom vodenom cvijetu” i na kraju šaljivu pjesmu na temu zaštite ljepota voda i prirode.

Tako je prema mišljenju žirija najbolju pjesmu napisala i zauzela 1. mjesto LIDIJA NOŽANIĆ iz Srpca, dok je drugoplasiranom proglašena pjesma BOBANA PAUNOVIĆA iz Požarevca. Treće mjesto je osvojila MILENA DRPA iz Modriče. Nagradu za Ukrinski vodeni cvijet je dobila JASMINA HANjALIĆ iz Sarajeva, a nagradu za najbolju šaljivu pjesmu dobio je ŽIVKO VUJIĆ iz Banja Luke.

Susreti će se održati 6. i 7. avgusta u na izletištu “Tešendić” u Donjoj Lupljanici.

IMG_6209

IMG_6203

S.P.P.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here