Vijesti Kultura i obrazovanje Milka i Neđo zabavili Dervenćane svih generacija – FOTO

Milka i Neđo zabavili Dervenćane svih generacija – FOTO

0

Komedija “Milka i Neđo” nasmijala je i zabavila brojnu publiku svih generacija u derventskom Centru za kulturu svojim komičnim načinom sagledavanja svakodnevice priprostog bračnog života.

Milku i Neđu, poznate likove televizijske serije “Dobro jutro, komšija”, po kojoj je ova predstava i nastala, tumače glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske Radenka Ševo i glumac Pozorišta Prijedor Željko Kasap.

Glumica Radenka Ševo navela je da su skice iz života Milke i Neđa naša svakodnevica i da je za uspjeh ove serije a i same predstave, zaslužna autentičnost i to što se u njoj svako prepoznaje.

Naš svakodnevni bračni život ima svoje dobre i lijepe strane, ali i teške muke i probleme koji se prevazilaze prvenstveno kompromisima, ljubavlju i poštovanjem. Mislim da se to u današnje vrijeme mnogo gubi, zato se mi trudimo da se vratimo na suštinu porodice. Imamo već teme koje su postale stalne i tiču se svakodnevnog života, ali svaki put nešto dopunimo i u predstavu ubacimo neku aktuelnu temu, istakla je Ševo.

Ovaj put “sreća ih je pogledala”, dobili su na lutriji, te razmatraju kako na najbolji način uložiti novac, između ostalog, u kupovinu diploma sinu, snaji i unuku.

Trudimo se da se ne bavimo nekom visokom politikom i da nema puno filozofije u našim predstavama, nego da prikažemo život nekog prosječnog čovjeka sa sela. Milka i Neđo se mogu naći u svakom zaseoku, u bilo kojem gradu i selu. To su naši domaći ljudi sa nekim komičnim situacijama u koje upadaju, kaže Kasap.

Zaplet radnje je oko dobitka na bingu – šta sve uraditi sa mnogo novca, a na kraju se, kako kaže Kasap, “resetuju” i vrate na nulu.

Komedija “Milka i Neđo” autorska je predstava Radenke Ševo i Željka Kasapa u produkciji Studentskog pozorišta iz Banjaluke.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here