Vijesti Društvo Mnogo lijepih želja: Pravoslavna Nova godina dočekana uz vatromet, muziku i vino...

Mnogo lijepih želja: Pravoslavna Nova godina dočekana uz vatromet, muziku i vino – FOTO/VIDEO

0

Već po tradiciji, u Derventi je organizovan doček pravoslavne Nove godine. Više hiljada naših sugrađana početak godine po julijanskom kalendaru dočekalo je molitvom u hramu Uspenja Presvete Bogorodice, te uz kuvano vino i vatromet.

Proslavu je organizovao Opštinski odbor Srpskog prosvjetno-kulturnog društva “Prosvjeta”, pod pokroviteljstvom načelnika opštine, a brojne sugrađane, koji su iskoristili ugodno zimsko veče, zabavljala je Stanojka Ćana Mitrović.

“Prosvjeta” već dugi niz godina organizuje proslavu pravoslavne Nove godine i manifestacija postaje pomalo brend Dervente. To ne bismo mogli uraditi bez pomoći načelnika Simića, kao i Dragana Novića, vlasnika salona “Marco Polo”, sponzora večerašnjeg vatrometa. Njima i svim drugim koji su nas podržali posebno se zahvaljujem, rekao je predsjednik društva Dragan Kainović, zaželivši svima “zdravlje, sreću, mir i ljubav, odnosno sve ono što se ne može kupiti novcem”.

Načelnik opštine Milorad Simić izrazio je zadovoljstvo jer je događaj okupio veliki broj Dervenćana.

Mojim sugrađanima želim sve najbolje, da godina pred nama bude bar malo bolja nego 2018. godina, da nas sreća i zdravlje posluži, da se slažemo i radujemo svakom uspjehu. Da radimo, gradimo, da nam škole i obdaništa budu puni djece, poručio je Simić ovom prilikom.

Član Upravnog odbora “Prosvjete” Milorad Mišo Đurđević izrazio je zadovoljstvo zbog toga što upravo ovo društvo organizuje prvi kulturno-umjetnički događaj u Novoj godini, a novogodišnjim čestitkama pridružila se i pjevačica Ćana.

Derventa Cafe/Foto: Nikola Kulaga

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here