Vijesti Društvo MST usvojio Lokalni akcioni plan za suzbijanje nasilja u porodici

MST usvojio Lokalni akcioni plan za suzbijanje nasilja u porodici

0

Na prvom ovogodišnjem sastanku multisektorskog tima za prevenciju i suzbijanje nasilja u porodici razmatran je izvještaj radne grupe za izradu Lokalnog akcionog plana /LAP/ za prevenciju i suzbijanje nasilja u porodici za 2020. godinu.

Nakon razmatranja dokument je jednoglasno usvojen i proslijeđen u dalju proceduru, saopšteno je nakon sastanka.

Prihvaćen je, takođe i prijedlog UŽ Derventa da sastancima multisektorskog tima ove godine prisustvuju Marijana Pavičić i Milka Radić, predstavnice mjesnih zajednica koje su prošle edukaciju o prevenciji i suzbijanju rodno zasnovanog nasilja, stoji u saopštenju.

Opštinska komisija za ravnopravnost polova na svom sastanku razmotrila je i usvojila LAP za prevenciju i suzbijanje nasilja u porodici za 2020.godinu i proslijedila ga na razmatranje Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here