Vijesti Društvo MUP Srpske podsjetio na požrtvovane intervencije derventskih službenika tokom 2020. godine

MUP Srpske podsjetio na požrtvovane intervencije derventskih službenika tokom 2020. godine

0

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske na svojoj službenoj Fejsbuk stranici podsjetili su na neke od požrtvovanih intervencija policijskih službenika među kojima su četvorica pripadnika Policijske stanice Derventa.

Borislav Knežević, Milojko Popović, Duško Živanić i Dragan Kokanović našli su se među 34 odabrana policajca koji su bili učesnici novogodišnjeg prijema koji je upriličio ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

10. januar 2020. godine – sprječavanje skoka sa mosta

Policijskoj stanici Derventa prijavljeno je da se na Novom mostu u Derventi nalazi nepoznata ženska osoba koja ima namjeru da skoči u rijeku Ukrinu. Odmah po prijavi je postupila patrola policijskih službenika u sastavu Borislav Knežević i Milojko Popović. Dolaskom na navedenu lokaciju, zatekli su N.G. iz Dervente koja je u tom momentu bila zakoračila preko ograde mosta. Policijski službenici su istoj oprezno prišli i uspjeli je razgovorom odgovoriti od navedene namjere. Odmah je zatim obaviještena Hitna pomoć DZ Derventa.

24. januar 2020. godine – zbrinjavanje napuštene bebe

Čistačica jednog kafića je oko 05,45 časova pronašla napuštenu bebu i odmah pozvala policiju. Policijski službenik Policijske stanice Derventa Borislav Knežević je opet bio u smjeni i po prijavi izašao na lice mjesta, ovoga puta sa kolegom Duškom Živanićem. Oni su po dolasku preuzeli bebu i unijeli je u automobil i ugrijali. Pazili su je do dolaska nadležne medicinske službe.

22. april 2020. godine – sprječavanje skoka sa mosta

Policijskoj stanici se obratio policijski službenik ove stanice Dragan Kokanović, koji nije bio na dužnosti i prijavio da se nalazi u ulici Kralja Petra Prvog u Derventi i da pokušava da spriječi žensku osobu da skoči sa mosta u rijeku Ukrinu.

Nakon što je vidio ženu na mostu, policijski službenik Dragan Kokanović je zaustavio svoje vozilo, te neprivlačeći pažnju istoj prišao pješačkom stazom, a potom je rukama uhvatio za odjeću, te je na taj način spriječio da skoči sa mosta.

Patrola policijskih službenika utvrdila je da se radi o B.J. iz Dervente. Patrola policije je navedeno lice odvezla u Službu hitne pomoći Doma zdravlja Derventa radi ukazivanja potrebe ljekarske pomoći.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here