Vijesti Društvo Muslimani proslavljaju prvi od tri dana ramazanskog Bajrama

Muslimani proslavljaju prvi od tri dana ramazanskog Bajrama

0
Glavni imam Muris ef. Abdurahmanović

Širom svijeta, pa tako i u Derventi, muslimani danas slave prvi od tri dana dan ramazanskog Bajrama.

Vjernici u Gornjačkoj džamiji u Derventi su klanjali bajram-namaz, dočekavši tako jedan od najvažnijih muslimanskih blagdana.

Pokazali i dokazali smo da samo zajedno možemo mnogo toga napraviti i da iz godine u godinu postajemo organizovaniji u svakom smislu. To se posebno pokazalo na organizaciji i podjeli iftara u našim džematima, a koje su donirale naše džematlije iz dijaspore ali i iz Dervente, te omogućili da sva naša djeca i ovaj Bajram budu počašćena paketićima. Velika hvala donatorima, ali i našoj omladini koja je sav posao obavila vrhunski. Zahvalni smo dragom Allahu što nam je ujedinio naša srca i uputio nas da budemo oslonjeni jedni na druge, poručio je glavni imam Medžilisa islamske zajednice Muris ef. Abdurahmanović.

Nakon jednomjesečnog posta, koji je trajao tokom mjeseca ramazana, nastupio je jedan od dva najveća islamska praznika. Tokom bajramskih praznika muslimani posjećuju i čestitaju praznik svojim najmilijima, rođacima, komšijama i prijateljima.

Mjesec ramazana jedan je od najznačajnijih mjeseci u godini za sve muslimane. Vjernici tokom mjeseca ramazana čiste duše i traže oprost za sve svoje grijehe.

Portal Derventa Cafe čestita svim muslimanima naše opštine praznik Ramazanski bajram.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here