Vijesti Magazin Muzičar Goran Tešanović priprema četiri autorske pjesme: Uz muziku od malih nogu,...

Muzičar Goran Tešanović priprema četiri autorske pjesme: Uz muziku od malih nogu, vrijeme je za iskorak u karijeri – VIDEO

0

Derventski pjevač i muzičar Goran Tešanović sa saradnicima ovih dana privodi kraju montažu spota za pjesmu „Dirinčim“, prvu od četiri autorske pjesme sa kojima počinje novu fazu svoje muzičke karijere koja traje već dvadeset godina. Pjesme je snimio u saradnji sa poznatim kompozitorom Ninoslavom Ninom Ademovićem u Beogradu.

Odabir četiri pjesme kojim će u punom smislu zaploviti estradnim vodama nikako nije bio lagan posao, a odabrane su pjesme koje pripadaju različitim žanrovima.

Spot za pjesmu „Dirinčim“ će uskoro ugledati svjetlo dana i mislim da će biti hit. Radi se o tekstu koji na pomalo šaljiv i veseo način opisuje našu svakodnevicu i vječni nedostatak para, a u njoj je zasvirao i Momir Jovanović, prva violina Srbije. „Divo moja“ je pjesma za sve prilike, od kafane do svadbe, a u njoj je dionice saksofona odsvirao Ferčo Mustafov, takođe jedan od istaknutih saradnika Nine Ademovića. U nešto modernijoj pjesmi „Raj“ upravo je Ademović odsvirao sve instrumente, dok balada „Pečat“ sa druge strane podsjeća na Bijelo dugme i Bregine uratke, opisuje Tešanović, dodajući da će Teša Di Rinči biti njegovo estradno ime kojim će se predstaviti publici.

Ademović je upravo nekadašnji dugogodišnji saradnik Gorana Bregovića, a u svojoj bogatoj karijeri je radio, između ostalih, sa muzičarima poput Šabana Bajramovića i velike ruske zvijezde Vike Ciganove.

 

Ipak, zahvaljujući zajedničkom prijatelju koji sa Ademovićem svira u beogradskom „Džipsi džez klubu“ ostvareni su prvi kontakti, a nakon što je Teša Di Rinči otpjevao par pjesama došlo je i do saradnje.

On je ukomponovao tekstove koje je pisala njegova prijateljica Beba Rajković, za sve pjesme je radio aranžmane i sve su snimljene u njegovom studiju i sa njegovim saradnicima. Moram istaći da se radi o vrhunskom profesionalcu i velikom čovjeku, a iskustvo sa njim je velika stvar i znači mnogo za mene. Dobio sam vrijedne savjete, ne samo o muzici, nego o čitavom estradnom poslu. Volim reći, da sam dobio mnogo više od 4 pjesme, zadovoljan je Teša višemjesečnom saradnjom sa muzičarem koji je „napravio“ više od 500 pjesama među kojima su „Noći u Sibiru“, „Kapi krvi“, „Splavovi“, „Ja baraba a ti vila“, „Crne oči“, „Garava“…

Veliki je to iskorak za Dervenćanina koji se muzikom bavi dvije decenije, a računajući pohađanje muzičke škole i folklorna društva i mnogo duže. Po završetku srednje škole krenuli su nastupi u lokalima i slavljima koji traju sve do danas, priča sad već tridesetsedmogodišnji pjevač.

Pojavila se želja da napravim iskorak u karijeri, a kolege kažu da nisam mogao naći boljeg saradnika. Muzika me zanima od malih nogu i htio sam da nastavim tim putem. Iako sviram i klavijature i harmoniku, želim da se posvetim samo pjevanju. Hiperprodukcija na estradi svakako postoji, ali smatram da kvalitet ipak mora da se prepozna, uz predan rad, talenat, trud i angažman. Hrabre me reakcije ljudi i kolega koji su već čuli pjesme i nadam se da će biti dobro prihvaćene od publike, kaže Teša Di Rinči za kraj, ne isključujući mogućnost da sa još nekoliko numera, ove četiri pjesme postanu dio prvog studijskog albuma.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here