Reportaže MZ Derventa III: Problem devastirani objekti

MZ Derventa III: Problem devastirani objekti

0

Derventa III, najveća i najbrojnija među gradskim mjesnim zajednicama, zahvaljujući tome što se dobrim dijelom nalazi u prvoj gradskoj zoni, u prethodnom periodu riješila je neke od najvećih infrastrukturnih potreba.

2

Zbog velikog značaja ovog dijela grada rekonstruisani su vodovod i kanalizacija u samom centru, kao i putna infrastruktura. Odavno je izvršena i elektrifikacija na području čitave mjesne zajednice, a riješen je i problem kanalizacije u Srpskoj varoši. Trenutno se na Dželinjaku, podijeljenom između Dervente II i Dervente III, izvode radovi na sanaciji klizišta, koji se finansiraju iz kreditnog zaduženja.

Naravno, i ova mjesna zajednica, kao i druge, ima poteškoće sa kojima se susreće. Ako izuzmemo to što sa preostalim gradskim zajednicama dijeli neuslovan prostor za rad u Vatrogasnom domu, drugi problemi su uglavnom izvan nadležnosti Savjeta. Prvenstveno, radi se o problemu devastiranih objekata, koji pored toga što narušavaju izgled grada, nerijetko predstavljaju i opasnost po prolaznike. Problem je to koji je već nekoliko puta pominjan i na skupštinskim zasjedanjima, ali i koji zahitjeva regulisanje pozitivno pravnih propisa na višem nivou. Stanovnike ove mjesne zajednice, ali i čitave opštine, obradovalo bi uređenje najpopularnijeg gradskog kupališta Patkovače, međutim, i ovom slučaju prepreku predstavljaju imovinsko-pravni odnosi. Stoga, inicijative upućene prema opštini odnose se uglavnom na asfaltiranje pojedinih ulica, kao što su Zanatska i ulica 53. divizije, koje duži niz godina nisu bile uređivane.

Novi Savjet mjesne zajednice konstituisan je ljetos, a predvodi ga predsjednik Aleksandar Bogosavac, pored kojeg se nalaze i Ljubomir Bašić, Božidar Savović, Silvana Savović, Slavko Bojanić, Tanja Kovčić, te Andrijana Lukić.

– Naš Savjet je spoj mladosti i iskustva, dobro sarađujemo međusobno, a nadamo se da će to proizvesti i pozitivan efekat ubuduće. Imamo i dobru komunikaciju sa načelnikom opštine, sa kojim sam imao konstruktivan razgovor na prijemu za predsjednike mjesnih zajednica, a nadam se da će saradnja biti još bolja ubuduće, dodaje Bogosavac.

Ova mjesna zajednica broji oko 3.500 registrovanih birača, a obuhvata prostor od Trga oslobođenja, desnu stranu Dželinjaka, sve do ulice Marka Kraljevića, koja ovu mjesnu zajednicu razdvaja od Bišnje. Od tog područja prirodnu granicu Dervente III čini rijeka Ukrina, sve do kružnog toka kod Starog mosta, te dalje ulicom Kralja Petra Prvog.

B. N. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here