Vijesti Društvo Na redu opremanje novog dijela vrtića “Trol”: Potpisan ugovor za bespovratna sredstva

Na redu opremanje novog dijela vrtića “Trol”: Potpisan ugovor za bespovratna sredstva

0

S ciljem poboljšanja položaja lokalnih zajednica, njihovog održivog razvoja i integracije, predstavnici 12 opština sa prostora RS potpisali su početkom ove sedmice ugovore sa Investiciono-razvojnom bankom, čime su stvoreni preduslovi i obezbjeđena finansijska sredstva za razvojne projekte u tim opštinama.

Bespovratna sredstva u iznosu milion KM obezbjeđena su kroz saradnju Vlade RS i Ministarstva finansija sa Vladom Švajcarske, putem Razvojnog programa UN u BiH, a od 48 projekata prijavljenih na konkurs, finansijsku pomoć dobilo je 12 opština, među njima i Derventa.

Pored učešća IRB-a u investiranju, dio sredstava u iznosu od 25 odsto od vrijednosti projekta obezbjediće i jedinice lokalne zajednice, a programi se odnose na oblasti trgovine, razvoja sela i poljoprivrede.

Kao korisnik sredstava ovog projekta, a s ciljem jačanja i poboljšanja kvaliteta usluga predškolskog obrazovanja, opština Derventa se javlja prvi put.

Opština Derventa trenutno realizuje projekat opremanja novoizgrađenog dijela Javne predškolske ustanove “Trol” u vrijednosti od 133.800 KM. Sa tim projektom smo i aplicirali na sredstva tako da će dobijena sredstva biti utrošena u tu svrhu, a ostatak sredstava će biti obezbijeđen od strane opštine. U novoizgrađenom dijelu će od septembra biti smješteno oko stotinu mališana, pored 150 mališana koji borave u starom dijelu objekta“, rekli su za portal banjaluka.net iz opštine Derventa.

O ostalim projektima pročitajte OVDJE.

banjaluka.net

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here