Vijesti Društvo Najradosnije okupljanje: Održan prvi ovogodišnji prijem za majke troje i više djece...

Najradosnije okupljanje: Održan prvi ovogodišnji prijem za majke troje i više djece – FOTO

0

Od decembra prošle godine do danas 12 derventskih majki je rodilo treće dijete, njih pet četvrto, a jedna majka je na svijet donijelasvoje peto dijete.

Za sve njih, ukupno 18, načelnik opštine Milorad Simić upriličilo je danas prvi prijem u Centru za kulturu i uručio im novčanu pomoć lokalne zajednice i to za svako treće i naredno dijete po 600 maraka.

Ovaj tradicionalni događaj, koji se održava najmanje dva puta godišnje, baš kao i stipendisanje svih studenata, proširenje vrtića i izgradnja novog parka i sportskih igrališta, najbolja su poruka onima koji kažu da ne brinemo o omladini, rekao je načelnik Simić.

Mladima koji se omišljaju da imaju potomstvo, poručio bih da ovo i nisu tako turbulentna vremena, poput onih u kojima sam ja rođen. Ovakvi događaji predstavljaju veliko ushićenje, baš poput maturskih večeri koje uskoro počinju, istakao je Simić ovom prilikom.

Ovaj vid pomoći dobila je i Koviljka Popović, majka troje djece. Iako je najmlađi sin rođen prije vremena, time izazvani problemi su prevaziđeni, a 600 maraka će dobro poslužiti za popunjavanje kućnog budžeta.

Ovih 18 majki, kojima je uručeno ukupno 10.8000 maraka, zajedno ima 61 dijete.

Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here